Hastánc oktatás, Belgium, Brüsszel

Magamról


Gyermekkorom óta érdekel a sport a tánc és az előadóművészetek. Már gyerekként megismertem több műfajt: néptáncoltam, társastáncoltam, majd később nyaranként jazz- balett kurzusokon vettem részt. A hastánccal 2002-ben találkoztam egy szegedi workshop sorozaton. Rögtön megéreztem, hogy számomra ez a stílus több önkifejezési lehetőséget és szabadságot nyújt, mint az eddig megismert műfajok. Szabadon és kreatívan mozoghattam, nem kellett alkalmazkodnom máshoz, ugyanakkor azt éreztem mindent integrálhatok és felhasználhatok, amit eddig megtanultam. A kezdetben a kreativitásom némi fegyelmezetlenséggel párosult: első tanáraim igyekeztek kissé megnyirbálni és kordában tartani a táncomat, mert minduntalan átléptem a stílushatárokat. A tanulás elején a Tribal hastánc inspirált leginkább, később a figyelmem a Raks Sharki felé fordult. Úgy érzem akkor ér a legtöbb fejlesztő hatás, ha minél több tanárnál képzem magam.

 

 

Tanultam és órákat vettem többek között a következő magyar és külföldi tanároktól: Sipos Réka ( Nadah) / Myriam Szabó / Vitális Anna / Leyla Youvana / Joós Judit /  Amar Gamal / Virág  judit / Jilina / Kyra / Hadia / Mahasti / Hayet / Nieto Mecedes / Raqia Hassan / Brebán Katalin / Magdy el Leisy / Székely Maya / Áncsán Anikó (Sefirah) / Amira

A mozgásomat később külföldi munkáim során még több inspiráló hatás érte. Ezek közül a hatások közül szeretném kiemelni azt a 4 hónapot, amelyet az indiai Bollywood filmgyár hivatásos táncosaival töltöttem Svédország és Finnország között egy Luxus-hajón. Nagyon sok biztatást és bátorítást kaptam tőlük.

A mai napig tanulok, fejlesztem magam Orintális tánc -workshopok és új mozgásformák segítségével.   Az elmúlt években figyelmem a tánc terapuatikus felhasználási lehetőségei felé fordult: részt vettem 5Ritmus tánc és mozgásmeditációs workshopokon, majd Dr Endresz Hajna vezetésével Pszihodinamikus mozgásterápiával kezdtem foglalkozni.

Célom, hogy megismertessem az emberekkel ezt a csodálatos mozgásformát amely segít megőrizni és újra felfedezni a bennünk rejlő nőiességet.

Advertisements